Svi neprestano pričaju o društvenim mrežama, a već i ptice na grani znaju da ako nešto nije bilo na Facebooku, nije se niti dogodilo. Slušate o tome kako su društvene mreže ključne za poslovanja, ali nekako još niste sigurni ima li smisla zakoračiti u te vode. Probali ste sami, ali nije bilo rezultata ili niste imali vremena. Možda postoji mnogo razloga zašto vaš brand ne postoji ili nije aktivan na društvenim mrežama, no u trenucima kada vi nabrajate razloge protiv, vaša konkurencija aktivno preuzima vaše kupce tamo gdje vi to ne možete jer, pogađate, niste tamo!

Dobra je stvar da ste sada tu, zato pročitajte 5 razloga zašto vašem poslovanju treba marketing na društvenim mrežama!

5 razloga zašto vašem poslovanju treba marketing na društvenim mrežama

5 razloga zašto vašem poslovanju treba marketing na društvenim mrežama

1. Kvalitetna prisutnost na društvenim mrežama učvršćuje lojalnost brendu
Brandovi koji su prisutni i aktivni na relevantnim društvenim mrežama imaju lojalnije kupce od onih koji to nisu. Jednom kada osoba kupi vaš proizvod ili uslugu ne garantira vam da će to napraviti ponovno i zato je potrebno graditi odnos međusobnog povjerenja kako bi vam se kupci iznova vraćali. Društvene mreže nude pregršt alata pomoću kojih se možete povezati sa svojim kupcima, a u današnje ih je vrijeme potpuno suludo ne iskoristiti.

2. Odgovarajuća strategija omogućuje vam da se istaknete nad konkurencijom
Razmislite o vašim omiljenim brendovima, jesu li aktivni na društvenim mrežama? Pratite li ih? Vjerujemo da su vaši odgovori da i da. Ne samo da je većina brendova prisutna u virtualnom svijetu, već su aktivni na više kanala. Ono što ne želite da se dogodi u segmentu vašeg poslovanja jest da vas konkurencija prestigne i preuzme vam potencijalne kupce, u tom slučaju će njihovu lojalnost biti puno teže preusmjeriti na vaš brend. Krenete li na vrijeme, konkurencija će morati smišljati kako preuzeti potencijalne kupce od vas, a ne obrnuto, što je ipak puno teži zadatak.

3. Oglašavanje na društvenim omogućuje vam targetiranje i retargetiranje
Za razliku od tradicionalnog oglašavanja, društvene mreže omogućuju vam precizno obraćanje vašoj ciljanoj skupini. Vi kontrolirate kome se i kada želite obratiti birajući lokacije, razinu obrazovanja, godine, interese ili mnoštvo drugih faktora. Pomoću Facebook pixela možete otići korak dalje i ponovno targetirati, odnosno retargetirati, osobe koje su posjetile vašu stranicu i tako povećati vjerojatnost da ćete ih pretvoriti u kupca.

4. Pronaći će vas novi (potencijalni) kupci
Širenje kruga potrošača i dolaženje do novih (potencijalnih) kupaca je u interesu većine poslovanja,  zato će strateško oglašavanje na društvenim mrežama predstaviti vaš brend osobama koje do tog trenutka nisu znale za vas. Ne mislite li da je danas rizično biti nevidljiv na društvenim mrežama i u online svijetu općenito? U doba kada se prije odluke o kupnji, osobe informiraju putem informacija dostupnih na internetu, želite li da te informacije za vas plasiraju drugi ili ćete preuzeti kormilo u svoje ruke? Pretpostavljamo da već znate odgovor na ovo pitanje.

5. Marketing na društvenim mrežama povećat će vam prodaju
Ako sa svojim fanovima na društvenim mrežama dijelite kvalitetan sadržaj, to se vrlo brzo može proširiti na njihove prijatelje, pa na prijatelje njihovih prijatelja i tako dalje. Jasno vam je, riječ o vašem brendu može doprijeti do velikog kruga ljudi pa tako i do potencijalnih kupaca. Marketing na društvenim mrežama ne omogućuje samo virtualnu prisutnost, već pruža opciju da korisnicima neprestano nudite nove poticaje da kupe vaš proizvod i tako povećate prodaju. Mogućnosti su neograničene, samo ih trebate iskoristiti.

5 razloga zašto vašem poslovanju treba marketing na društvenim mrežama

Tko rano rani, dvije sreće grabi
Čitajući prethodne točke, vjerojatno ste shvatili da srž društvenih mreža leži u rastu zajednice te stvaranju i održavanju dobrih odnosa s vašom publikom. Što duže čekate, više gubite jer kada mu se pristupa strateški, marketing na društvenim mrežama vodi vas do novih kupaca, većeg prometa i više konverzija. Ne zavaravajte se da je riječ samo o trendu, društvene mreže su tu sada, a tu će i ostati. Zato ne čekajte, počnite graditi svoju zajednicu.

Želite se aktivirati na društvenim mrežama, ali ne znate od kuda krenuti? Javite nam se!

Autor: inspiracija.com