Samim time sretni smo što vidimo brojne nove mogućnosti vezane uz promociju proizvoda i jednostavnijeg pristupa landing stranicama na koje želite pozvati vaše korisnike.

Instagram je ove godine stao na tron kao broj 1 društvena mreža prema broju angažmana korisnika! To dokazuje činjenica da svaka fotografija objavljena na ovoj platformi dobiva prosječno 23 % više angažmana nego na Facebooku.

Kako je ‘Instagram Stories’ postao jedan od glavnih alata prodaje

Kako je ‘Instagram Stories’ postao jedan od glavnih alata prodaje

Posebnu pažnju u ovom članku želimo pridati Instagram Stories opciji koja se odmah nakon pojavljivanja pokazala kao apsolutni uspjeh, maknuvši s trona Snapchat koji je prvi uveo ovu opciju priča koje su aktivne unutar 24 sata i zatim nestaju s profila!

Ovo su neke od naših omiljenih mogućnosti koje volimo koristiti za promociju proizvoda ili usluga:


1. OZNAČAVANJE PROIZVODA
U samo dva klika pratitelji mogu doći do prilike za kupnju vašeg proizvoda! Budući da ste Instagram povezali s Facebook profilom, svi proizvodi koje ste uveli u svoj shop možete označiti unutar priče. Cool, zar ne?

Kako je ‘Instagram Stories’ postao jedan od glavnih alata prodaje

2. POTICAJ NA ANGAŽMAN KORISNIKA
Gif? Mention? Hashtag? Poll? Product? Koju od ovih opcija najviše volite koristiti? Upravo njihovom upotrebom povećavate šansu za većim brojem pregleda vaše priče, angažmanom pratitelja te razmišljanju o ponudi koju nudite. P.S. Ne zaboravite uključiti i mogućnost direktnog slanja poruke!

Kako je ‘Instagram Stories’ postao jedan od glavnih alata prodaje

3. ANKETA
Jedan od najpopularnijih načina angažmana pratitelja je i dalje Poll opcija! Koristite li je u svojim objavama imate šansu za 30 % većom vidljivosti vaše priče, a upotrijebite li video & anketu zajedno, ta brojka će ići čak do 50 %. Možete se igrati pitalicama o proizvodima ili jednostavno uživati u druženju s vašim pratiteljima! Krenite!

Kako je ‘Instagram Stories’ postao jedan od glavnih alata prodaje

4. TAG & REPOST
U svojim pričama označite prijatelje, brendove, lokacije… Sve vam to povećava šansu za vidljivost i relevantnost onoga što želite prikazati! Tako možete i repostati priču na kojoj ste i vi označeni od strane pratitelja te graditi odličan odnos s njima. Nemojte stati samo na fotografijama, koristite sve opcije što vam Instagram nudi u kreiranju videa, live videu, igri s fontovima, bojama i dr.

ZAKLJUČAK
Nadamo se da će vam ovi savjeti približiti opcije koje možete iskoristiti u Instagram svijetu te da će vaši pratitelji jedva čekati novu priču! Naravno, postoji još puno načina da se vaše priče prenesu na višu razinu osim onih navedenih ovdje. Naš savjet? Budno pratite sve novosti i svakodnevno učite što možete učiniti s najnovijim ažuriranjima ove aplikacije!

Ako vam ipak sve ovo čini prezahtjevnim za dnevno održavanje, tu smo da vam lansiramo engagement u visine i populariziramo vaš brend u Instagram svijetu! Javite nam se!

Autor: Ana Ćirović