Prije tri mjeseca, u studenom 2018., počelo je moje putovanje u svijet digitalnog marketinga. Željna novih izazova, ali i znanja prijavila sam se na program studentske prakse na poziciji Social Media Managera, iako mi je tada područje marketinga bilo relativno nepoznato. Upravo mi je zbog te činjenice cijela praksa bila izazovna i uzbudljiva te na početku nisam mogla ni zamisliti što me sve očekuje.

Praksa u inspiracija.com vrlo je visoko postavila ljestvicu za sva moja buduća iskustva.  Izuzetno kvalitetno osmišljen program prakse i sustav mentoriranja omogućili su mi učenje iz prve ruke od talentiranih pojedinaca i stjecanje novih i korisnih znanja i vještina.

Iskustvo studentske prakse u inspiracija.com

Iskustvo studentske prakse u inspiracija.com

Tijekom tri mjeseca prakse, ne samo da sam saznala puno o digitalnom marketingu, već i o radnoj kulturi u agencijskom okruženju. Radna atmosfera u agenciji je dinamična i iznimno poticajna, no uvijek se našlo vremena i za zabavu. Također, imala sam priliku surađivati s kreativnim i proaktivnim stručnjacima od kojih sam puno toga naučila.

Ono što me posebno iznenadilo je da se ni u kojem trenutku nisam osjećala kao da sam samo praktikantica, već da sam ravnopravni član tima. To se posebno očitovalo u želji i nastojanju svih u agenciji da što lakše uronim u svijet social media marketinga i steknem što više znanja i vještina. Tijekom cijele prakse dobivala sam feedback na svoj rad, ali i brojne savjete koji su mi pomogli da se što lakše prilagodim i budem što uspješnija. Iako su uz mene cijelo vrijeme bile tri sjajne mentorice koje su u svakom trenutku bile spremne podijeliti svoje znanje i pomoći mi, imala sam i određenu autonomiju u svemu što sam radila.

Kao praktikantica na poziciji Social Media Manager najviše sam se bavila vođenjem društvenih mreža, što se prvenstveno odnosilo na izrađivanje planova objava za društvene mreže, kao i na community management. Kreiranje novih ideja i sadržaja za nekolicinu klijenata iz raznih područja iziskivalo je neprestano pronalaženje inspiracije i pomicanje granica kreativnosti, zbog čega ni jedan dan prakse nije bio isti, ali je predstavljao novi izazov i novu priliku za učenje. Osim toga, sudjelovala sam i na nekoliko internih sastanaka i brainstorminga, čime sam dobila uvid u još jedan aspekt rada u agenciji.

Iskustvo studentske prakse u inspiracija.com

I na kraju, izuzetno sam zahvalna na pruženoj prilici jer sam tijekom ovog razdoblja pronašla svoju inspiraciju te sada znam u kojem smjeru želim nastaviti svoju karijeru po završetku studija.

P.S. Svima onima koji razmišljaju o praksi, apsolutno preporučujem da se prijave i da uživaju u svakom trenutku rada u inspiracija.com jer sam sigurna da neće požaliti!

Autor: Ivana Bivol