Društvene mreže promijenile su način na koji međusobno komuniciramo te su postale nezaobilazno mjesto za sve veći broj brandova koji žele svoj sadržaj prezentirati online korisnicima. Saznajte na koji se način najbolje povezati s njima!

Korisnici koji će pokazati zanimanje za brend očekuju mjesto gdje će njihovo mišljenje kao korisnika usluga ili proizvoda biti važno. Biti prisutan nije dovoljno samo po sebi, važno je stvoriti online zajednicu koja će im pružiti navedeno i s njima komunicirati, a vi ćete onda imati korisnike koji će s vama dalje razvijati vaš brand. Kako to ostvariti donosimo u nekoliko ključnih stavki!

Kako se povezati s publikom na društvenim mrežama

1. Definiranje publike
Odnos s publikom neće biti uspješan sve dok ne znate kome se obraćate. Što je jasniji target publike, to bolje jer ćete tada znati kakav sadržaj prezentirati i povećati šanse dobivanja vrijednog feedbacka. Ova točka ključna je prilikom stvaranja zajednice kako biste bili sigurni da prenosite pravi sadržaj pravim korisnicima u pravo vrijeme.

2. Izazivanje emocija
Ako ste definirali publiku znate što bi kod korisnika moglo izazvati pozitivnu ili negativnu reakciju i koji su njihovi interesi. Sadržaj koji objavljujete bi trebao izazvati emocije. Pokažite da iza branda stoje ljudi poput njih. Stvorite zajednički jezik, koristite humor i empatiju.

3. Komuniciranje s publikom
Korisnik koji će doći na vaš profil želi sadržaj koji će ga potaknuti da sudjeluje, mjesto gdje će moći pitati i dobiti odgovor te kao korisnik biti važan. Objavljujte sadržaj s pitanjima, radite ankete, zahvalite im na feedbacku i response rate uvijek držite u visokom postotku.

4. Prezentacija sadržaja
Ne zanemarujte moć vizualnog. Lijepa prezentacija sadržaja otvara vrata, ističe se u news feedu i motivira korisnika da se pridruži i sudjeluje u zajednici. S vremenom ćete prepoznati koji sadržaj odgovara vašem tipu publike, na vama je da ga prezentirate na najbolji mogući način. Na kraju, ne zaboravite da su društvene mreže moćan alat za razvoj branda i odnosa s ciljanom publikom. Otvoriti profil koji će predstavljati vaš brend je jednostavno, no potrebno je ipak malo truda kako bi on služio korisnicima i oni povratno vama.

Autor: inspiracija.com