Čarli „Moj najbolji prijatelj“ – nagrađena društveno odgovorna kampanja

Kako smo jednim proizvodom angažirali više od 1.000.000 online korisnika

Nagrada

MIXX nagrada na Danima komunikacija 2020. u kategoriji „Best Branded Content“.
Osim ove kategorije, bili smo i u finalu za „Brand Awareness Campaign“ i „Best Social“.

Izazov

Od 1974. do danas, Čarli je postao sinonim za deterdžent za pranje posuđa, a osim kvalitete, nove generacije traže dodatne razloge zašto odabrati upravo ovaj proizvod. Labud, koji ne testira na životinjama, želi osvijestiti publiku o pitanjima zaštite i prava životinja koristeći limitirano izdanje „Moj najbolji prijatelj“ čijom se kupnjom donira 0,50 kn udruzi Prijatelji životinja. Cilj je brand awareness te što veća angažiranost publike između 18 i 44 godine, a na nama je zadatak da pronađemo najbolje kanale za slanje ove društveno odgovorne poruke!

Rješenje

Više od 10.000 napuštenih životinja, kojima je potrebna pomoć, dodatan je razlog je zašto je novi Čarli „Moj najbolji prijatelj“ trebao doći na što više ekrana i zato smo kampanju odlučili aktivirati kroz novu web stranicu, Google Display statične i animirane bannere, Google Ads outstream video, YouTube video sadržaj i oglase te Facebook i Instagram objave! Kao finale, tu je i glasanje za „Naj šapu“ Hrvatske, predstavnika koji se zalaže za prava životinja!

Oglasi s glavnim porukama do sada su u digitalnom okruženju prikazani više od 14.000.000 puta što nam daje sigurnost da je ciljana publika registrirala poruke i namjenu kampanje.

Na društvenim mrežama došli smo do zavidne brojke s više od 1.000.000 angažmana koji uključuju preglede videa, sviđanja, komentare i dijeljenje sadržaja! Wow!

 

Ova nas je kampanja emotivno potaknula, a reakcije publike su nam pokazale kako ne postoji riječ nemoguće kada je u pitanju zalaganje za dobrobit drugih, u ovom slučaju onih koji se ne mogu izboriti za sebe – naših četveronožnih prijatelja!  

Što smo koristili:

  • Društvene mreže: Facebook, Instagram, YouTube

  • Facebook i Instagram Ads

  • Google Ads

  • Grafički i digitalni dizajn

  • Izrada web stranice

  • Foto i video produkciju