Koristeći Facebook, Instagram i YouTube te razne metode za angažman pratitelja unutar društvenih mreža, okupili smo više od 213.000 ljubitelja namještaja po mjeri na Elgradovoj Facebook stranici 'Moj dom po mjeri', više od 12.000 na Instagramu i više od 1.500 na YouTubeu.

 

U nastavku pročitajte savjete kako i vi možete privući novu publiku, ali zadržati i postojeću!

Elgrad, kao vodeći brend za opremanje interijera kvalitetnim i otpornim materijalima za namještaj po mjeri, kontinuirano prati trendove u suvremenom dizajnu i inovacijama, istovremeno osluškujući sve individualnije zahtjeve i želje kupaca. Svojom prisutnošću na društvenim mrežama, Elgrad nastavlja stvarati i održavati odnos s već postojećim, ali i budućim kupcima.

Kako smo okupili najveću zajednicu ljubitelja namještaja po mjeri s više od 226.000 pratitelja?

1. Dvosmjerna komunikacija

Društvene mreže idealan su kanal za dvosmjernu komunikaciju između brenda i publike, čime se izgrađuje odnos i lojalnost, kao i vjerodostojnost samog brenda. Personaliziranim odgovaranjem na komentare stvara se osjećaj zajedništva i jača povezanost s brendom, a u slučaju Elgrada, dodatno korištenje inspirativnih fotografija za uređenje interijera i poticanje diskusije oko stilova uređenja, omogućava još veći angažman, ali i dobivanje povratne informacije o ukusu i preferencijama publike. Kroz interakciju s pratiteljima gotovo svaki brend može vidjeti u kojem smjeru bi mogao razvijati svoju ponudu! Upravo u tome leži ljepota društvenih mreža i dvosmjerne komunikacije.

2.  Partnerstva / suradnje s influenserima

Suradnje sa stručnjacima iz industrije ili influenserima, čija je publika slična vašoj, mogu dodatno potaknuti brand awareness i tako dosegnuti veći broj potencijalnih kupaca i pratitelja na društvenim mrežama. Pored sadržaja o ponudi i novostima u uređenju interijera, Elgrad je svoju suradnju ostvario s nagrađivanom dizajnericom interijera, Mirjanom Mikulec, koja već 16 sezona uspješno publici predstavlja ideje za uređenje doma kroz poznatu emisiju 'In Dizajn s Mirjanom Mikulec'. Naravno, tu su i mnoge druge suradnje uz koje na dnevnoj razini upotpunjuju Elgradovu priču na društvenim mrežama.  

Blog_objava_1_screenshot.png

3. Kombiniranje različitih formata i sadržaja koji prati kampanje

U svakoj strategiji društvenih mreža, vizualni je sadržaj od ključne važnosti. Dinamika se na stranici osigurava koristeći različite formate, kombinirajući video i image objave, ankete, događaje ili objave koje vode direktno na vašu web stranicu. Atraktivan video sadržaj i kvalitetne fotografije imaju daleko veći angažman nego ostali formati, zato ne čudi da se više od 50 % angažmana na stranicama događa upravo uz video. Cilj objava na stranicama je zainteresirati, ali i pratiti temu aktualne kampanje čime se kod pratitelja potiče želja i iščekivanje novog sadržaja!

Blog_objava_screenshot.png

4. Nagradni natječaji

Provjereni recept za dodatan angažman na stranici, kao i povećanje broja pratitelja, su nagradni natječaji ili nagradne igre. Što je veći angažman na objavi, time je veća vjerojatnost da se objava prikaže na timelineu pratitelja i njihovih prijatelja, rezultirajući većim dosegom i angažmanom općenito. U planiranju ovakvih aktivnosti odaberite nagrade koje su usko povezane s vašim brendom, npr. ako prodajete proizvode - poklonite njih, a ne nešto potpuno nepovezano. Time dobivate dvostruki benefit – brand awareness publike i potencijalne nove lojalne kupce koji su se zaljubili u proizvod koji su osvojili!

5. Kontinuirano osluškivanje publike

 

Ključ za razumijevanje aktivnosti pratitelja leži u analitikama stranica pomoću kojih se prati doseg, impresije ili angažman koji uključuje sviđanja, komentare, dijeljenja i preglede na objavama. Temeljem rezultata kontinuirane analize reakcije, može se kreirati provjerena metoda za stvaranje i objavljivanje sadržaja koji će kod publike izazvati reakciju. Uspješan i provjeren sadržaj može se opetovano implementirati u sadržaju stranica na kreativan način, što je zadaća vašeg social media managera (ili nas). :)

Kao i u svakom pristupu poslu, gledanje široke slike, zatim analiza i donošenje zaključaka je od iznimne važnosti kako biste mogli pravilno angažirati publiku na društvenim mrežama te je konvertirati u lojalne kupce i ambasadore brenda. Zatreba li vam dodatan savjet ili strategija kojom ćete postići navedeno, javite nam se i rado ćemo se odazvati tom izazovu!

Autor: Ivana Bivol