Nakon što se odmaknemo od vlastitih životnih izazova i dezinfekcije tipkovnica, ulazimo u svijet u kojem želimo educirati, želimo zabavljati i želimo ponuditi onim osobama s druge strane ekrana dodatnu vrijednost u danu.

Vrijeme je nesigurnosti. To je svima jasno.

Ipak, ovdje se bavimo marketingom, a ljepota života u 2020. je u tome da smo i dalje povezani. Iako ne putujemo avionom do određenih destinacija, putujemo online svijetom.

Prilagodba strategija društvenih mreža u vrijeme koronavirusa  

Od prvog dana COVID-19 situacije bilo je kriznog komuniciranja, noćnog rada, rada vikendom, a online smo 25/8. I ne stajemo... i dalje ima kriznog komuniciranja, noćnog rada, rada vikendom, brainmelta. Bez brige, ne bunimo se. I ovakve trenutke lako je prebroditi iz omiljene fotelje.

1. Strategija brenda okrenuta za 360°

...u roku odmah. Iz pozitivnog i umiljatog svijeta udomljavanja životinja iz azila do tehničke i jasne komunikacije o natrijevom hipokloritu i benzalkonijevom kloridu. Oni koji nas prate znaju da je riječ o Labudu, brendu koji je svakodnevno suočen s izazovom iznadprosječnog broja isporuka proizvoda za dezinfekciju kako bi vaši domovi, ali i sve ustanove u kojima prolazi velik broj ljudi, bile sigurne. Ponosni smo biti dio ove priče!

Osim pravodobnih informacija i dvosmjerne komunikacije, donosimo i zabavu. Čišćenje postaje jedna od glavnih zanimacija u danu!

Prilagodba strategija društvenih mreža u vrijeme koronavirusa

Izvor: Facebook stranica Labud-čista kvaliteta

2. Lokacijske kampanje za prodajne centre sada zovu u online svijet

Preko noći stigle su nove mjere o obustavi rada prodajnih centara, a što sada?

U roku 48 sati lansiramo novu strategiju za Elgrad koji se okreće aplikacijama, online narudžbama i webshopu. Upiti i dalje stižu, proizvodnja i dalje radi jer ljudi nastavljaju graditi ono što su započeli. Bilo je ključno pravodobno reagirati na novonastalu situaciju te izvući maksimum u kratkom vremenu. Ovo je još jedan od dokaza kako se isplati ulagati i biti dostupan na više platformi!

Prilagodba strategija društvenih mreža u vrijeme koronavirusa

Izvor: Facebook stranica Moj dom po mjeri

3. Krizna komunikacija na dnevnoj razini

Što kada ste jedna od institucija od koje svi traže odgovor? Morate ga poslati – jučer!
Za
Hrvatsku komoru dentalne medicine vodimo dnevnu komunikaciju gdje dijelimo najvažnije informacije o novim mjerama koje su usko vezane za temu koronavirusa te utjecaja na svijet dentalnih usluga. Na taj način Komora ostaje relevantna među svojim članovima i pruža povjerenje.

Prilagodba strategija društvenih mreža u vrijeme koronavirusa

4. Iz trgovina u webshop

Drogerije i dalje imaju otvorena vrata, ali dobro je znati da omiljene proizvode vaši pratitelji mogu naručiti iz sigurnosti svojeg doma.
Za Čupko smo prilagodili sadržaj te jasno dali do znanja da se na webshopu nalazi sve što trebaju. Uz nagradna darivanja, pitalice, dobro osvjetljenje i kameru prilagođavamo sadržaj novoj strategiji, a nastavit ćemo to raditi i dalje!

Prilagodba strategija društvenih mreža u vrijeme koronavirusa

Izvor: Facebook stranica Čupko

Još jednom želimo naglasiti da ostanete prisutni i aktivno sudjelujete na društvenim mrežama unatoč osjećaju da je 'svijet stao'. Možda su ulice praznije, ali online svijet nije. Organski doseg je porastao, pregledi videa također, a nove priče, bile humanitarnog karaktera ili one životne s dozom humora koje proizlaze iz ove situacije, još jednom su dokazale kako je ljudski duh zbilja neuništiv! Budite podrška svojim pratiteljima i pružite im nove razloge da dane provode družeći se s vašim brendom. Oni to žele.

Autor: Ana Ćirović