Osim Facebook i web stranice, pozornost se usmjerava i na Instagram koji je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža, a u ovom slučaju predstavlja idealan 'put do srca' Labudove ciljane publike.

Labud je u srpnju 2019. pokrenuo društveno odgovornu kampanju u središtu s novim limitiranim izdanjem Čarlija „Moj najbolji prijatelj“ čijom kupnjom donirate 0,50 kn udruzi Prijatelji životinja. Želja je bila dosegnuti ciljanu publiku, potaknuti udomljavanje napuštenih životinja te podići svijest o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema njima.

Pronašli smo vau način kako angažirati publiku na Instagramu

Više od 60 % korisnika svakodnevno posjeti svoj Instagram profil objavljujući Instagram priče, tj. Instagram Stories, što smo odlučili iskoristiti kako bismo publici dodatno približili temu udomljavanja i limitirano izdanja Čarlija.

Simpatičnim ilustracijama životinja, koje se protežu od ambalaže do TV spota i objava, odlučili smo udahnuti život kroz GIF animacije koje se mogu koristiti u Instagram pričama, a svojim reakcijama prate emotivnu i pozitivnu notu cijele kampanje!

Gledajući s tehničkog aspekta, Instagram je povezan s platformom Giphy koja omogućava korisnicima izradu ili korištenje unaprijed izrađenih GIFova. Labudov profil priznat je kao brand channel te su animacije tako postale dostupne putem GIF tražilice unutar samih Instagram priča, pa tako i privatnih poruka. Profil možete pogledati ovdje!

Instagram priče podržavaju 'sticker GIF' - GIF izrađen s transparentnom pozadinom, dok serveri poput WhatsAppa, Vibera, Messengera, pa čak i Instagram chata koriste GIFove koji nužno ne trebaju imati transparentnu pozadinu.

Poželite li koristiti Labudove GIFove u svojim Instagram pričama, pronađite ih tako da u GIF tražilicu upišete neke od ovih pojmova: labud, carli, mojnajboljiprijatelj. Odaberite jedan ili više njih (jer, zašto ne :D) i ukrasite svoje priče! Jednostavno! Jeste li već odabrali favorite?

Navedene GIF animacije pogledalo je i do sada koristilo 9.5 milijuna korisnika diljem svijeta!

Broj pogleda/korištenja GIFova prenesenih na Giphy platformu (ožujak, 2020.)

Statistika najviše pogledanih/korištenih GIFova prenesenih na Giphy platformu (ožujak, 2020.)

Labud brine za svoje korisnike i njihove ljubimce te nam je drago da smo dio kampanje „Moj najbolji prijatelj“ koja je korisnicima zasigurno stavila smiješak na lice, a ljubimcima umiljat pogled uz mahanje repića!

I vi biste željeli individualizirane GIFove za svoj brend? Javite nam se!

Autor: Ina Pajković

adresa

telefon

e-mail

inspiracija.com

Lopašićeva 14

10 000 Zagreb

Hrvatska

©2020 INSPIRACIJA DIGITAL d.o.o.