U istraživanju su sudjelovali ispitanici iz 371 tvrtke koje se mogu svrstati u četiri kategorije poslovanja: usluge, trgovina, kombinacija proizvodnje i usluge te tvrtke čije poslovanje pokriva sve od navedenog. Više od 70 posto ispitanika su vlasnici i direktori tvrtki te djelatnici iz područja visokog menadžmenta.

Hrvatske tvrtke prepoznale su važnost marketinških aktivnosti na digitalnim platformama, a to su pokazali i rezultati istraživanja Digital Arena 2017. koje je provela agencija za digitalni marketing Inspiracija.com u suradnji s poslovnim časopisom Lider.

Saznajte trendove oglašavanja za 2017. godinu

Naredna godina za najveći broj ispitanika donosi zadržavanje ili povećanje prošlogodišnjih oglašivačkih budžeta kroz medijske kanale, a ovaj trend je direktno povezan s ukupnim povećanjem gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj i očekivanim daljnjim rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3 posto.

U prosjeku 4 od 5 ispitanika najavljuje zadržavanje ili rast prošlogodišnjeg budžeta iz čega je realno očekivati porast ukupnog marketinškog budžeta u 2017. kroz sve medije: televiziju, tisak, radio, vanjske površine i Internet. Naš managing partner Kristijan Pakšec dao je intervju za Lider u kojem otkriva sve detalje istraživanja.

Autor: inspiracija.com