No, zašto ih kombinirati?

Želite li rezultate u digitalnom svijetu oglašavanja, Facebook i Google Ads su must-have. Ako su vaši ciljevi prodaja, prikupljanje kontakata ili brand awareness – obje će platforme biti idealne!

Zašto kombinirati Facebook & Google za uspješne rezultate

Zašto kombinirati Facebook & Google za uspješne rezultate

1. Gradite brand awareness uz Facebook oglase, a informirajte kupce dodatno uz Google Search
Većina korisnika na Facebooku koji vide vaše oglase, ako su ispravno targetirani, imat će već prethodno zanimanje za ponudu. Oni jednostavno ne znaju za vaš brend ili ih treba podsjetiti da ste prisutni!

Zato kada vide vaš Facebook oglas žele saznati više, nakon čega se prebacuju na Google da istraže o toj temi. Bitno je da uvijek koristite slične poruku putem oba kanala jer tako kada netko vidi vaš Google oglas nakon Facebook oglasa, zna gdje treba kliknuti! Budući da će vaša konkurencija zasigurno koristiti vaše ime brenda kao keyword u svojim oglasima, to morate i vi ako želite ostati konkurentni.

Zašto kombinirati Facebook & Google za uspješne rezultate

2. Targetirajte ciljne skupine na Facebooku podacima iz Google analitika
Upotrebljavate li Facebook oglase, postavit ćete i pixele kako biste lakše pratili ponašanje korisnika i prikupili više podataka. No, ne zaboravite da postoji nekoliko korisnih podataka koje možete preuzeti iz Google analitike kako biste poboljšali targetiranje korisnika na Facebook oglasima jer ćete tako dugoročno dobiti više iz uloženog budžeta. Neki od njih su:

  • Spol i godine

  • Prihod kućanstva

  • Interesi

  • Lokacija

  • Uređaji s kojih osobe pretražuju

  • Vrijeme provedeno na stranici

3. Pronađite ciljanu publiku na Facebooku putem Lookalike Audience opcije
Jedna od najvećih snaga Facebooka je njegova značajka targetiranja publike! Možete upotrebljavati Facebook podatke kako biste dosegli ciljanu skupinu koju ste odredili uz Google analitiku. Najbolja praksa u ovom slučaju je da preuzmete podatke korisnika koji su već napravili akcije i upotrijebite ih kao bazu za svoju Lookalike publiku. Tako nalazite slične klijente na Facebooku koji će biti zainteresirani za vaš brend:

Zašto kombinirati Facebook & Google za uspješne rezultate

ZAKLJUČAK

Kada je riječ o Facebook i Google oglasima, ne morate birati koji od ta dva ćete upotrijebiti. Slobodno koristite oboje! Naravno, ovisno o vašim uslugama, vremenom donosite zaključke koji od kanala najbolje radi za vas dugoročno. Ipak je riječ o digitalnom marketingu… a to može značiti samo jedno: „Test, test, test, test…“

Obje platforme imaju iznimne opcije targetiranja publike i pozicioniranja oglasa koje vam mogu pomoći privući nove korisnike, a uz pravilno kombiniranje možete zbilja dosegnuti vrhunske prodajne rezultate!

Trebate pomoć u ostvarivanju tog cilja? Tu smo! Javite nam se!

Autor: Ana Ćirović